Spagetti från Trapani

4 portioner

400 g spaghetti
1 kg kvisttomater
1 dl sötmandel
1 st basilika , färsk, kruka
0,8 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor , pressade
0,5 st pepparfrukt , liten röd 0,5 krm chilipeppar
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar , nymald

Tillbehör:

100 g pecorinoost , riven

Om du ändrar antal portioner kan det påverka tillagningen, t ex ungstemperatur eller stektid.

Pesto från Trapani innehåller bland annat mandel, basilka, tomat och olivolja. Här är en spaghettirätt med samma smaker.

Gör så här

1. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna tomatköttet.
2. Skålla och skala mandeln.
3. Kör mandel och basilikablad i matberedare tills det är finhackat. Tillsätt olivolja, vitlök, chilifrukt, socker, salt och peppar.
4. Blanda den nykokta pastan med peston och tomaterna. Strö över pecorinoosten

Källa: Allt om mat/Expressen


Kommentarer
Postat av: Hannah

Hejsan! vad ska du göra för kul i eftermiddag?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback