Spagetti från Trapani
4 portioner
400 g spaghetti
1 kg kvisttomater
1 dl sötmandel
1 st basilika , färsk, kruka
0,8 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor , pressade
0,5 st pepparfrukt , liten röd 0,5 krm chilipeppar
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar , nymald
400 g spaghetti
1 kg kvisttomater
1 dl sötmandel
1 st basilika , färsk, kruka
0,8 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor , pressade
0,5 st pepparfrukt , liten röd 0,5 krm chilipeppar
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar , nymald
Tillbehör:
100 g pecorinoost , rivenOm du ändrar antal portioner kan det påverka tillagningen, t ex ungstemperatur eller stektid.
Pesto från Trapani innehåller bland annat mandel, basilka, tomat och olivolja. Här är en spaghettirätt med samma smaker.
Gör så här
1. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna tomatköttet.
2. Skålla och skala mandeln.
3. Kör mandel och basilikablad i matberedare tills det är finhackat. Tillsätt olivolja, vitlök, chilifrukt, socker, salt och peppar.
4. Blanda den nykokta pastan med peston och tomaterna. Strö över pecorinoosten
Källa: Allt om mat/Expressen
Kommentarer
Postat av: Hannah
Hejsan! vad ska du göra för kul i eftermiddag?
Trackback