Schafskäse in der Petersilienkruste mit Walnusspesto auf Feldsalat
Detta är något jag ätit som förrätt på en restaurang i Offenburg. Bombay heter den och det var gott. Och jag hittade deras hemsida och jag har på min otroligt knaggliga skoltyska kunnat översätta vad detta skulle kunna vara för något och själv kunna tillaga detta.
Schafskäse - fårost
Persilienkruste - Ströbröd med persilja
Smör eller olja
Persilja
Ströbröd
salt och peppar
Walnusspesto - valnötspesto
Feldsalat - machesallad.
Skär osten i cm tjocks skivor. Vänd i persiljeblandningen. Och stekes.
Lägg machesallad på tallriken, häll peston över. Lite hackade valnötter och så den varma osten.
Smaklig spis.
Schafskäse - fårost
Persilienkruste - Ströbröd med persilja
Smör eller olja
Persilja
Ströbröd
salt och peppar
Walnusspesto - valnötspesto
50g färska basilikablad
1 vitlöksklyfta
1 msk valnötter
1 msk färskriven parmesan
en nypa salt
6 msk jungfruolja
- Lägg alla ingredienserna
utom oljan i en mixer eller
matberedare och kör ett
par sekunder till det är
grovhackat. Lägg över i
en skål, häll sakta i oljan
och rör om. Smaka av med
salt & peppar.
Feldsalat - machesallad.
Skär osten i cm tjocks skivor. Vänd i persiljeblandningen. Och stekes.
Lägg machesallad på tallriken, häll peston över. Lite hackade valnötter och så den varma osten.
Smaklig spis.
Kommentarer
Trackback