Schafskäse in der Petersilienkruste mit Walnusspesto auf Feldsalat

Detta är något jag ätit som förrätt på en restaurang i Offenburg. Bombay heter den och det var gott. Och jag hittade deras hemsida och jag har på min otroligt knaggliga skoltyska kunnat översätta vad detta skulle kunna vara för något och själv kunna tillaga detta.

Schafskäse - fårost

Persilienkruste - Ströbröd med persilja

Smör eller olja
Persilja
Ströbröd
salt och peppar

Walnusspesto - valnötspesto

 

50g färska basilikablad

1 vitlöksklyfta

1 msk valnötter

1 msk färskriven parmesan

en nypa salt

6 msk jungfruolja

- Lägg alla ingredienserna

utom oljan i en mixer eller

matberedare och kör ett

par sekunder till det är

grovhackat. Lägg över i

en skål, häll sakta i oljan

och rör om. Smaka av med

salt & peppar.



Feldsalat - machesallad.

Skär osten i cm tjocks skivor. Vänd i persiljeblandningen. Och stekes.

Lägg machesallad på tallriken, häll peston över. Lite hackade valnötter och så den varma osten.

Smaklig spis.