Fläskfilé med rosepepparsås

Fläskfilé Surprise (4 port)

280 gr tagliatelle (minst!)
vatten, salt (gissa om det är svårt att koka pasta utan detta !!)
1-2 msk margarin eller smör
salt, malen svartpeppar (eller mellanmalen svartpeppar)
2-3 krossade vitlöksklyftor
1-2 msk fransk ljus senap (helst orginalet Dijon !!!!)
½ msk vetemjöl
3 dl vispgrädde (el. mera, ca 4-5 dl)
1-2 dl creme fraîche (större mängden om mera grädde)
1 pkt djupfryst broccoli
1-2 tsk krossad rosépeppar


Koka pastan enligt förpackningsanvisningen.
Tina fläskfilén om den är fryst och skär i stora tärningar.
Bryn dem i matfettet i en traktörpanna e.d.
Efterstek på svagare värme.
Krydda med salt, svartpeppar, pressad vitlök och franska senapen (hit är ok att förbereda köttet innan gästerna kommer - men vänta då med att koka pastan!)
Strö över mjölet, rör om och späd med grädden och rör i creme fraîchen.
Sjud alltsammans en stund.
Koka broccolin, skär av de finaste knopparna (det brukar jag strunta i, det är så gott ändå)
Innan du serverar strör du lite grovt krossad rosépeppar över (eller låt var och en ta om den själv vill !!) .
Smaklig spis !!!

Källa: http://annetteathome.se/vanu2.htm


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback