Kycklingsoppa - (ett riktigt långkok)

4 portioner

1 hel kyckling
3 gula lökar
4 morötter
4 palsternackor
4 selleristjälkar
2 lagerblad
1 knoppa bladpersilja
2 potatisar
salt och peppar

Skär kycklingen (med ben) i stora bitar. Skala och skiva 2 lökar, 2 morötter och 2 palsternackor. SKiva 2 sellerstjälkar.

Lägg kyckling, grönsaker, lagerblad och hälften av persiljan i en stor kastrull. Salta och peppra rikligt. Täck med vatten och koka i 1,5-2 timmar under lock på glänt.

Skumma bort fettet då och då, låt soppan svalna.

Plcoka upp kycklingbitarna och lägg åt sidan. Sila bort grönsakerna och häll tillbaka buljongen i den diskade kastrullen.

Förbered de resterande grönsakerna genom att skala morötter, lök, palsternacka och potatis. Halvera löken och skär i klyftor. Skiva morötter, palsternacka och selleri, Skär potatisen i tärningar. Lägg alltihopa i buljongen.

Plocka noggrant bort kycklingköttet från benen och skär i bitar och lägg i soppan.

Låt puttra i ca 15 min eller tills grönsakerna är mjuka. Hacka resten av persiljan och rör ner i soppan.

Servera

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback