Kladdig chokladkaka med kokosglasyr

En variant till på chokladkaka med kokosglasyr

Ugn 200°. 25 - 30 minuter.
4 ägg
6 dl socker
150 gr mjukt smör
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Rör i det mjuka smöret
Tillsätt resten av ingredienserna
Rör om och häll upp i en bakplåts klädd form (ca 20 x 30 cm)
Grädda ca 15 - 20 minuter
Gör glasyren undertiden
200 gr kokos
2 dl socker
1 dl sirap
1½ dl grädde (havregrädde)
75 gr smör
Häll alla ingredienser i en kastrull och sjud i 5 minuter
Bred över den varma kakan och grädda ytterligare 5 - 10 minuter
Låt svalna och skär i små rutor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback