Chokladkaka med kokosglasyr
(ca 30 bitar)
225 g smör eller margarin
4 dl socker
3 stora ägg
6½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
5 1/4 dl mjölk
Kokosglasyr:
300 g kokosflingor
3 dl strösocker
1½ dl sirap
125 g smör eller margarin
½ dl mjölk
Ugn: 175°
Beskrivning
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder utnder fortsatt kraftig omrörning.
Blanda mjölet med bikarbonat bakpulver vaniljsocker och kakao. Rör ner mjölblandningen omväxlande med mjölken. Rör till en jämn smet.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten på det. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter.
Gör under tiden glasyren. Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning ca 5-6 minuter.
Tag ut kakan och bred kokosglasyren över hela kakan. Grädda ytterligare ca 15 minuter mitt i ugnen.
Låt kakan kallna innan den skäres i bitar ca 5x5 cm.
225 g smör eller margarin
4 dl socker
3 stora ägg
6½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
5 1/4 dl mjölk
Kokosglasyr:
300 g kokosflingor
3 dl strösocker
1½ dl sirap
125 g smör eller margarin
½ dl mjölk
Ugn: 175°
Beskrivning
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder utnder fortsatt kraftig omrörning.
Blanda mjölet med bikarbonat bakpulver vaniljsocker och kakao. Rör ner mjölblandningen omväxlande med mjölken. Rör till en jämn smet.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten på det. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter.
Gör under tiden glasyren. Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning ca 5-6 minuter.
Tag ut kakan och bred kokosglasyren över hela kakan. Grädda ytterligare ca 15 minuter mitt i ugnen.
Låt kakan kallna innan den skäres i bitar ca 5x5 cm.
Kommentarer
Trackback