Chokladkaka med kokosglasyr

(ca 30  bitar)

  225 g smör eller margarin 
  4 dl socker 
  3 stora ägg 
  6½ dl vetemjöl 
  1 tsk bikarbonat 
  1½ tsk bakpulver 
  1 msk vaniljsocker 
  1 dl kakao 
  5 1/4 dl mjölk 

  Kokosglasyr: 
  300 g kokosflingor 
  3 dl strösocker 
  1½ dl sirap 
  125 g smör eller margarin 
  ½ dl mjölk 

 Ugn: 175°


Beskrivning

Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder utnder fortsatt kraftig omrörning.
Blanda mjölet med bikarbonat bakpulver vaniljsocker och kakao. Rör ner mjölblandningen omväxlande med mjölken. Rör till en jämn smet.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten på det. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter.
Gör under tiden glasyren. Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning ca 5-6 minuter.
Tag ut kakan och bred kokosglasyren över hela kakan. Grädda ytterligare ca 15 minuter mitt i ugnen.
Låt kakan kallna innan den skäres i bitar ca 5x5 cm.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback