Laxsoppa

Ingredienser:

(4 personer)

500 g laxfilé
1 liter fiskbuljong
2 dl grädde
100 g champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
6 schalottenlökar
1 dl finhackad purjolök
2 dl färska broccolibuketter
2 dl svarta linser, gärna "le Puy"
2 msk olivolja
1 1/2 tsk curry
1 1/2 tsk torkad oregano
salt och malen peppar
färsk hackad bladpersilja

Till servering:


4 skivor fullkornsbröd
2 avokador
1 msk pressad citonsaft

Gör så här:


1. Skiva champinjonerna. Hacka paprikan fint. Skala och skiva schalottenlöken. Finhacka purjolöken
2. Häll olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt kryddor, champinjoner, paprika, lök, purjolök och linser och låt fräsa i någon minut. Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 15 minuter. Dela avokadorna och ta bort kärnan. Skrapa ut fruktköttet och mosa det med en gaffel. Blanda det i citronsaften.
3. Skär laxen i mindre bitar och bryt broccolin i buketter. Lägg i soppan och låt sjuda i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar och eventuellt mera curry. Strö på hackad bladpersilja före servering. Bjud fullkornsbröd och avokadomos till


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback