Monica pestokyckling

Här är ett recept som jag komponerat ihop. Åt denna på en restaurang och något recept fick jag inte men genom menyn så har jag försökt listat ut vad som var i rätten

Och jag har inga givna mått på detta! Men jag brukar räkna med 1 filé per person och 1 dl grädde per person ungefär. Sen så tar jag resten på en höft.

Kycklingfiéer
Pesto
Soltorkade tomater
Pinjenötter
Grädde
Charlottenlök (använder jag ibland)
Salt och peppar
Pasta (färsk bandspagetti är lyxigt men jag har haft både skruvar, rör och annat)

Skär kycklingen i strimlor/bitar och fräs en stund i en gryta eller liknande. Häll på grädde och den blir allra bäst med riktig grädde!

Tillsätt pesto, Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och lägg i.
Och så pinjenötter - jag brukar hälla i det som finns i en påse.

Koka ihop så att såsen tjocknar.

Ibland så serverar jag såsen för sig och andra gånger så blandar jag ihop den med pastan direkt.

Till detta så ska det givetvis vara riven parmesan, en god sallad och ett gott rödvin!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback