Kycklingsoppa med tomat och saffran

(Matig kycklingsoppa som påminner om fransk fisksoppa. Serveras med smal ailoli)
4 port.

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 msk olivolja (knappt)
1 kuvert saffran
1 brk krossade tomater
finrivet skal från 1 apelsin
1,5 l vatten + 2 buljongtärningar
2 lagerblad
2 stora kycklingfiléer
400 g potatis
1 msk pressad citron
1 tsk salt + 1 krm svartpeppar
1 kruka basilika
tabasco (efter smak)

Hacka lök, vitlök och skär fänkålen i små bitar. Skär kycklingen i små bitar.
Fräs kycklingen och grönsakerna i oljan i en gryta. Låt saffranet fräsa med en stund. Tillsätt tomaterna, apelsinskalet, vatten, buljongtärningarna och lagerbladen. Koka under lock ca 20 min.
Skala potatisen och skär den i små bitar och låt koka med ca 10 min. Smaka av soppan med citron, salt, peppar och tabasco. Blanda i hackad basilika.


242 kcal/port. 6 g fett, 23 g protein, 25 g kolhydrater



Smal Aioli
4 portioner

1 dl lättmajonäs
½ dl kesella 1%
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt, peppar

Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt o peppar.

98 kcal/port 9 g fett, 2 g protein, 3 g kolhydrater

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback