FISKSOPPA

500 g Räkor
400 g Torskfilé
2 msk Smör
2 msk Vetemjöl
1 liter Fiskbuljong
1 dl Vitt vin
2 st Paprikor (olika färger)

1 st Purjolök
1 dl Cremefraiche
3 dl Riven ost
Isbergssallad

 Skala räkorna och fräs räkskalen i en gryta. Rör i mjöl, häll på buljong och vin. Låt koka i 15 minuter. Sila bort skalen. Skär fisk, paprika och prujolök i bitar. Lägg i paprika och prujo samt cremefraiche i buljongen och låt koka någon minut. Rör i osten samt lägg i räkor och fisk. Låt fisken bli kokt och rör sedan ner räkor och finstrimlad isbergssallad.

Servera genast med vitt bröd och gärna lite vitt vin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback