Kikärtsbiffar med Curry och Tsatsiki
4 Portioner
800 g kikärter , i burkar
1 st röd lök ,
stor 2 st vitlöksklyftor ,
pressade 1 msk curry , extra stark
2 msk maizena majsstärkelse
1 tsk salt
2 msk olja , till stekning
Tsatsiki:
450 g gurka
0,5 tsk salt
2 dl matlagningsyoghurt
2 st vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar , nymald
1 knippa mynta , eller persilja, färsk och hackad
Tillbehör:
kokt ris
Kryddiga biffar som går utmärkt att göra på kikärter från burk. Skölj dem väl före tillagningen. Har du tid blötlägger och kokar du torkade kikärter i förväg. Kokta kikärter går utmärkt att frysa.
Gör så här
1. Grovriv gurkan till tsatsikin. Lägg den i durkslag och salta. Låt stå medan du gör resten.
2. Skölj kikärterna i durkslag och låt dem rinna av väl. Finfördela dem i matberedare eller mixer. Hacka löken och pressa vitlöken.
3. Blanda ner lök, vitlök, curry, majsstärkelse och salt. Kör så att allt blandas.
4. Ta upp smeten, forma rullar (ca 5 cm i diam). Skär dem till cm-tjocka biffar. Forma till lite och stek i olja några minuter på var sida. Vänd dem försiktigt.
5. Pressa vätskan ur gurkan och blanda den med yoghurt och svartpeppar och eventuellt mynta eller persilja
Källa: Expressen/Allt om mat