Kantarell och västerbottenrisotto


 

Tillagningstid 30 minuter

Antal portioner 4

1 portion = 466 kcal

4 dl kantareller eller trattkantareller

50 gram finhackad gul lök

1 msk margarin, ev mjölkfritt

4 dl avorioris okokt

7 dl vatten ev mer

2 st svampbuljongtärning

2 dl vitt matlagningsvin

100 gram riven västerbotten

Sallad:

100 gram isbergssallad eller liknande

200 gram tomater i bitar

1 st paprika i bitar

Gör så här:
Skär hälften av svampen i mindre bitar. Fräs svamp och lök i en gryta (spara resten av svampen) i hälften av margarinet. Rör ner riset. Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt buljongen till riset, lite i taget. Rör samtidigt. Sammanlagt ska riset koka i minst 25 minuter. Avsluta med att röra ner vinet och allra sist riven ost.

Stek under tiden resten av svampen i en stekpanna.

Servera risotton med stekt svamp och sallad.

Källa: Aftonbladet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback