Kantarell och västerbottenrisotto
Tillagningstid 30 minuter
Antal portioner 4
1 portion = 466 kcal
4 dl kantareller eller trattkantareller
50 gram finhackad gul lök
1 msk margarin, ev mjölkfritt
4 dl avorioris okokt
7 dl vatten ev mer
2 st svampbuljongtärning
2 dl vitt matlagningsvin
100 gram riven västerbotten
Sallad:
100 gram isbergssallad eller liknande
200 gram tomater i bitar
1 st paprika i bitar
Gör så här:
Skär hälften av svampen i mindre bitar. Fräs svamp och lök i en gryta (spara resten av svampen) i hälften av margarinet. Rör ner riset. Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt buljongen till riset, lite i taget. Rör samtidigt. Sammanlagt ska riset koka i minst 25 minuter. Avsluta med att röra ner vinet och allra sist riven ost.
Stek under tiden resten av svampen i en stekpanna.
Servera risotton med stekt svamp och sallad.
Källa: Aftonbladet