Grönsakspaj

image22 portioner

Pajdeg:

60 g vetemjöl 25 g smör 0,3 st lätt kesella

Fyllning:

1 st ägg 0,3 st lätt kesella 25 g fetaost 0,3 st vitlöksklyfta 0,2 tsk salt 0,3 krm svartpeppar

Grönsaker:

1 dl broccolibuketter 0,3 st purjolök 0,3 st röd paprika 0,3 msk olivolja 1,7 st tomater 3,3 st oliver 25 g fetaost

Om du ändrar antal portioner kan det påverka tillagningen, t ex ungstemperatur eller stektid.

Ett bra recept på en paj som både är smakrik och relativt smal har vi fått av Inger. Så här i grönsakssäsongen kan man variera grönsakerna efter smak och tillgång. Gräddas den i mikrovågsugn krisppanna tar det ca 15-18 min.

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör hastigt till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, 24 cm. Ställ kallt ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Fyllning: Blanda ägg och kesella. Smula ner fetaosten. Pressa i vitlöksklyftan. Salta och peppra.
3. Grönsaker: Förväll broccoli i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av väl i durkslag. Strimla purjolök och paprika och fräs dem i olivolja några minuter. Strimla de soltorkade tomaterna.
4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 min. Lägg i grönsakerna, smula i fetaosten och häll över fyllningen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min eller tills den stannat och fått lite färg.


Källa: Expressen i samarbete med allt om mat


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback