Bulgur med saffransmorötter
4 morötter
2 cm färsk ingefära
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk koriander malen
70 g babyspenat
4 portioner bulgur
2 msk olivolja
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
0,5 g (1 kuvert) saffran
400 g kikärtor på burk
150 g fetaost
Salt och peppar
Gör så här:
1. Skala morötterna och skär i 1 cm slantar.
2. Skala och hacka ingefäran och vitlöken.
3. Mal eller mortla koriandern.
4. Skölj spenaten och låt rinna av.
5. Koka bulguren enligt paketet.
6. Hetta upp olivoljan tillsammans med ingefäran, vitlöken och koriandern. Fräs lite lugnt någon minut.
7. I med morötterna, fräs och rör om under ett par minuter. Häll i vinet och saffranen. Salta och peppra lätt. Puttra sakta i 5 minuter.
8. Spola av kikärtorna och låt rinna av.
9. Vänd ner spenaten och kikärtorna. Bryt fetaosten i bitar och vänd ner dem i kastrullen.
10. Servera till bulguren
Källa: Aftonbladet
Hejsan! Vad ska du göra för trevligt i eftermiddag? :)