Bulgur med saffransmorötter

4 morötter

2 cm färsk ingefära

1 liten vitlöksklyfta

1 tsk koriander malen

70 g babyspenat

4 portioner bulgur

2 msk olivolja

2 dl vitt vin eller matlagningsvin

0,5 g (1 kuvert) saffran

400 g kikärtor på burk

150 g fetaost

Salt och peppar

Gör så här:

1. Skala morötterna och skär i 1 cm slantar.

2. Skala och hacka ingefäran och vitlöken.

3. Mal eller mortla koriandern.

4. Skölj spenaten och låt rinna av.

5. Koka bulguren enligt paketet.

6. Hetta upp olivoljan tillsammans med ingefäran, vitlöken och koriandern. Fräs lite lugnt någon minut.

7. I med morötterna, fräs och rör om under ett par minuter. Häll i vinet och saffranen. Salta och peppra lätt. Puttra sakta i 5 minuter.

8. Spola av kikärtorna och låt rinna av.

9. Vänd ner spenaten och kikärtorna. Bryt fetaosten i bitar och vänd ner dem i kastrullen.

10. Servera till bulguren

Källa: Aftonbladet


Kommentarer
Postat av: Hannah

Hejsan! Vad ska du göra för trevligt i eftermiddag? :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback