Teddys hasselnöts- och limemousse
Portioner: ca 6
Tid: 35 minuter
Ingredienser:
200 g hasselnötter
4 msk frangelico (eller
annan hasselnötslikör)
2 msk strösocker
1 dl nutella
5 dl vispgrädde
2 äggvitor
3 msk rivet limeskal Sätt ugnen på 175 grader.
Rosta hasselnötterna i ca 5 minuter. Lägg de varma nötterna i en kökshandduk och gnugga försiktigt bort skalet.
Koka likören och sockret på svag värme tills sockret har lösts upp.
Smält nutellan i en skål över vattenbad. Rör ner 1/2 dl av grädden. Tillsätt likören och blanda till en slät smet. Låt smeten svalna något men inte kallna helt.
Vispa grädden. Vispa äggvitorna i en ren bunke till hårt skum. Vänd försiktigt ner grädden och äggvitorna i nutellakrämen.
Hacka nötterna och blanda med limeskalet. Varva mousse och nötter i glas eller portionsskålar.
Kommentarer
Trackback