Teddys hasselnöts- och limemousse


Portioner: ca 6
Tid: 35 minuter

Ingredienser:
200 g hasselnötter
4 msk frangelico (eller
annan hasselnötslikör)
2 msk strösocker
1 dl nutella
5 dl vispgrädde
2 äggvitor
3 msk rivet limeskal Sätt ugnen på 175 grader.
Rosta hasselnötterna i ca 5 minuter. Lägg de varma nötterna i en kökshandduk och gnugga försiktigt bort skalet.

Koka likören och sockret på svag värme tills sockret har lösts upp.

Smält nutellan i en skål över vattenbad. Rör ner 1/2 dl av grädden. Tillsätt likören och blanda till en slät smet. Låt smeten svalna något men inte kallna helt.

Vispa grädden. Vispa äggvitorna i en ren bunke till hårt skum. Vänd försiktigt ner grädden och äggvitorna i nutellakrämen.

Hacka nötterna och blanda med limeskalet. Varva mousse och nötter i glas eller portionsskålar.


/content/1/c6/48/92/00/teddymousse.jpg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback