GROVA BULLAR
7 dl grahamsmjöl
4 dl havregryn
6 dl vatten
50 gr jäst
0,5 dl ljummet vatten
0,5 msk salt
5 dl vetemjöl
Blanda grahamsmjöl och havregryn i en bunke.
Värm 6 dl vatten till 60 grader.
Häll vattnet över mjölet och grynen och rör om - låt stå övertäckt i ca 30 minuter.
Rör ut jästen i 0,5 dl ljummet vatten och blanda ner det i mjölröran.
Rör ner salt och tillsätt vetemjöl tills degen släpper bunken.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Arbeta ihop degen på mjölat bakbord
Dela degen i 24 lika stora bitar och forma till runda bullar. Mindre mängd bullar och det blir större bröd.
Lögg på bakplåtspappersklädd plåt för jäsa i 30 minuter.
Grädda mitt i ugn i 15-20 minuter på 200 grader.
Låt svalna på galler under duk.
4 dl havregryn
6 dl vatten
50 gr jäst
0,5 dl ljummet vatten
0,5 msk salt
5 dl vetemjöl
Blanda grahamsmjöl och havregryn i en bunke.
Värm 6 dl vatten till 60 grader.
Häll vattnet över mjölet och grynen och rör om - låt stå övertäckt i ca 30 minuter.
Rör ut jästen i 0,5 dl ljummet vatten och blanda ner det i mjölröran.
Rör ner salt och tillsätt vetemjöl tills degen släpper bunken.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Arbeta ihop degen på mjölat bakbord
Dela degen i 24 lika stora bitar och forma till runda bullar. Mindre mängd bullar och det blir större bröd.
Lögg på bakplåtspappersklädd plåt för jäsa i 30 minuter.
Grädda mitt i ugn i 15-20 minuter på 200 grader.
Låt svalna på galler under duk.
Kommentarer
Trackback