GROVA BULLAR

7 dl grahamsmjöl
4 dl havregryn
6 dl vatten
50 gr jäst
0,5 dl ljummet vatten
0,5 msk salt
5 dl vetemjöl

Blanda grahamsmjöl och havregryn i en bunke.

Värm 6 dl vatten till 60 grader.

Häll vattnet över mjölet och grynen och rör om - låt stå övertäckt i ca 30 minuter.

Rör ut jästen i 0,5 dl ljummet vatten och blanda ner det i mjölröran.

Rör ner salt och tillsätt vetemjöl tills degen släpper bunken.

Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

Arbeta ihop degen på mjölat bakbord

Dela degen i 24 lika stora bitar och forma till runda bullar. Mindre mängd bullar och det blir större bröd.

Lögg på bakplåtspappersklädd plåt för jäsa i 30 minuter.

Grädda mitt i ugn i 15-20 minuter på 200 grader.

Låt svalna på galler under duk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback