Matbloggar och receptsidor

Det finns hur mycket som helst - en riktig guldgruva att ösa ur är detta med bloggar. Och jag lägger upp dom som länkar här på sidan.

Jag blir så inspirerad och hittar mycket som jag snappar upp även om jag inte följer allt till punkt och pricka. Och är det någon som vill tipsa om någon super duper matblogg så ge mig en vink.

Tex-mex köttbullar på kryddburkens hemsida är ju en som jag bara måste göra någon dag.

Men det finns massor. Jag skulle kunna äta olika mat varje dag i veckor. Men varför gör man det inte????

Linswraps

Linswraps

4 personer - 45 min

Du behöver
2 dl linser,gröna
0,5 st purjolök
1 klyft. vitlök
1 msk smör
400 g tomater, krossade
3 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk curry, red paste
2 msk Felix Chilisås Het
8 st tortillas, små
1 dl ost, riven



Tillagning
Skölj linserna och låt dem ligga i kallt vatten under tiden som övriga ingredienser görs klara. Skölj och hacka purjolöken. Låt den och den hackade vitlöksklyftan fräsa i smör några minuter i en kastrull. Blanda ner tomatkross, vatten, salt och de avrunna linserna. Låt koka på svag värme ca 30 minuter. Tillsätt currypasta och chilisås. Fördela fyllningen på 8 - 10 tortillas. Rulla ihop dem till wraps. Lägg i ugnssäker form. Strö över riven ost. Gratinera i ugn vid 225° 10 - 12 minuter.

Chokladmousse

Chokladmousse
4-6 portioner

250 g mörk choklad av god kvalitet
3 ägg
1/2 dl socker
1-2 msk whiskey eller mörk rom
3 dl vispgrädde

Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller i mikro. Vispa ägg och socker mycket pösigt med en elvisp. Rör ner chokladen och sprit - går också bra med kaffe, eller att utesluta helt.

Vispa grädden till mjuka toppar och vänd försiktigt ner den i smeten. Häll upp i portionsformar, och ställ kallt i minst fyra timmar.