Filmjölkslimpa

Hittat på aff's matsnack

Annas filmjölkslimpa
5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirap

Sätt ugnen på 175 c.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
Grädda ca 100 minuter.
Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.

Jag brukar blanda i nötter och torkad frukt emellanåt också.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Hur lätt som helst att göra och hur god som helst. Ända nackdelen är att det är lite jobb att hitta alla ingredienser.

2007-02-17 @ 18:29:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback