Snabblagad fjällgryta

Snabblagad fjällgryta

3-4 portioner

Tillagningstid ca 30 min

 

1 förpackning (240 g) fryst älg-, ren- eller viltskav

1 liten röd eller gul lök

2 msk smör eller margarin

ca 200 g färsk svamp,

t ex ostronskivling eller

champinjoner eller 1 burk svamp,

t ex kantareller

1 dl buljong av fond eller tärning

1/2 tsk salt

svartpeppar

(2-3 msk fjällbrynt messmör)

persilja

 

1. Halvtina skavet. Skala och skär löken i tunna skivor. Skiva färsk svamp eller häll av och spara spadet från burksvampen.

2. Hetta upp lite fett i en panna och fräs skav och lök på ganska stark värme under omrörning. Ta upp skav och lök och fräs svampen. Blanda det frästa i grytan och späd med buljong eller svampspad. Smaka av med salt, peppar och ev mes-smör. Sjud ca 5 min. Klipp i persilja.

Servera med pressad potatis, ris eller couscous.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback