Kycklingrisotto

Kycklingrisotto

med vinterenergi

4 portioner

Tillagningstid ca 45 min

 

4 kycklingfiléer eller 8 urbenade kycklinglår

ca 2 msk fett att steka i

2 gula lökar

3 dl risottoris, t ex avorio

1 glas eller burk kryddig sås, typ stirfry eller currysås

3 dl vatten

 

1. Skär kycklingköttet i bitar. Skala och grovhacka löken.

2. Bryn först kycklingen i två omgångar i fett i en tjockbottnad gryta. Låt löken fräsa med mot slutet. Rör i riset. Häll på såsen och späd med vatten.

3. Koka upp alltsammans och sjud sedan på svag värme tills riset är färdigt, enligt risförpackningen. Rör om i riset någon gång under tiden.

Smaka av. Servera med en blandad sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback