KYCKLINGLASAGNE A LA MEXICO
4 personer
400 g kycklingfilé
1 lök
1 grön paprika
2 msk rapsolja
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 burk garlic salsa
1 paket (c:a 350 g) vetetortillas
160 g (4 dl) riven ost, 10 %
Tillbehör: 1 portion sallad
Dela kycklingen i små bitar. Hacka löken och paprikan. Bryn kyckling, lök och paprika i olja. Strö över mjöl och kryddmix. Spä ut med vatten, grädde och garlic salsa. Koka i 5-10 minuter. Lägg tortillas, ost och kycklingfyllning om vartannat i en ugnssäker form. Börja och avsluta med tortillas. Strö ost över den översta tortillan. Gratinera i ugn på 200 grader i 20 minuter. Servera med sallad.
Näringsinnehåll per portion:
kJ 2714/kcal 649
Protein 55.4 g (31 %)
Fett 23.2 g (29%)
Kolhydrater 70.4 g (40 %)
400 g kycklingfilé
1 lök
1 grön paprika
2 msk rapsolja
1 dl vetemjöl
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 burk garlic salsa
1 paket (c:a 350 g) vetetortillas
160 g (4 dl) riven ost, 10 %
Tillbehör: 1 portion sallad
Dela kycklingen i små bitar. Hacka löken och paprikan. Bryn kyckling, lök och paprika i olja. Strö över mjöl och kryddmix. Spä ut med vatten, grädde och garlic salsa. Koka i 5-10 minuter. Lägg tortillas, ost och kycklingfyllning om vartannat i en ugnssäker form. Börja och avsluta med tortillas. Strö ost över den översta tortillan. Gratinera i ugn på 200 grader i 20 minuter. Servera med sallad.
Näringsinnehåll per portion:
kJ 2714/kcal 649
Protein 55.4 g (31 %)
Fett 23.2 g (29%)
Kolhydrater 70.4 g (40 %)
Kommentarer
Trackback