2 msk thaisoja 2msk fisksås 2msk jordnötsolja 1msk farinsocker 2 tsk hackad färsk koriander(på burk) 1 tsk hackad färsk ingefära (på burk) 1 tsk citronsaft Detta brukar jag blanda i förväg. Vid matlagningsdags slänger jag ner mixen i grytan.
2 hackade vitlök 1 hackad gul lök 2 små hackade torkad chili med frön Fräses i mixen.
Fläskfilé skuren i skivor läggs i grytan och får gucka/bryna tills den fått yta.
Häll på en burk kokosmjök och någon deciliter vatten. 1msk kalvfond också. Nu får grytan stå och puttra i typ en halvtimme. När fläskfilén är klar lägger du i bladspenat efter smak. Jag brukar ta en sådan där ICA påse 70g och använda ca hälften.
Koka nudlar och lägg i djupa tallrikar. Häll på grytan och strö över lite kokos. |