Het fläskfilégryta

2 msk thaisoja
2msk fisksås
2msk jordnötsolja
1msk farinsocker
2 tsk hackad färsk koriander(på burk)
1 tsk hackad färsk ingefära (på burk)
1 tsk citronsaft
Detta brukar jag blanda i förväg. Vid matlagningsdags slänger jag ner mixen i grytan.

2 hackade vitlök
1 hackad gul lök
2 små hackade torkad chili med frön
Fräses i mixen.

Fläskfilé skuren i skivor läggs i grytan och får gucka/bryna tills den fått yta.

Häll på en burk kokosmjök och någon deciliter vatten. 1msk kalvfond också. Nu får grytan stå och puttra i typ en halvtimme. När fläskfilén är klar lägger du i bladspenat efter smak. Jag brukar ta en sådan där ICA påse 70g och använda ca hälften.

Koka nudlar och lägg i djupa tallrikar. Häll på grytan och strö över lite kokos.
    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback