Grillad fjällfisk med prickig sås

Grillad fjällfisk med prickig sås

4 portioner

Tillagningstid ca 30 min

 

4 filéer à ca 150 g av fjällröding

eller annan fisk

olja, smör eller margarin

ca 1 tsk salt

svartpeppar

 

Sås:

1 burk crème fraiche, gärna lätt

ca 4 msk rom av valfri sort

hackad dill

salt, peppar

 

1. Låt gärna skinnet vara kvar på färsk fisk. Snitta dem i så fall lätt på skinnsidan.

2. Pensla fisken med olja. Om grillpanna ska användas behöver den också penslas så att inte fisken fastnar. Grilla filéerna 2-4 min per sida, tiden beror på hur tjocka filéerna är. Eller stek fisken, ev panerad, i fett i en stekpanna. Salta och peppra.

3. Blanda crème fraiche med rom, dill, lite salt och peppar.

Servera med kokt potatis, gärna pressad, och citron att pressa över fisken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback