Pepparkaksrulltårta m smal saffranskräm

Cirka 20 bitar, 45 minuter
4 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk pepparkakskrydda
500 g kesella vanilj
1 brev saffran
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda i en annan bunke.
Rör ner blandningen i smeten.
Täck en långpanna med bakplåtspapper. Häll ut smeten och grädda i 5-10 minuter i 225 grader eller tills smeten stelnat. Prova med sticka.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Drag försiktigt av papperet som kakan gräddats på. Låt svalna.
Blanda kesella vanilj med saffran. Bred ut krämen på hela kakan. Rulla försiktigt ihop till en rulle och lägg in i kylen. Skär i skivor precis innan serveringen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback