Ikwoods saffransbiscotti
Saffransbiscotti (ca 40 st)
2 ägg
1,5 pkt saffran
100 g sötmandel
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
- Hacka mandeln grovt.
- Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt smör och socker till en porös smet.
- Blanda ner den hackade mandeln, mjöl och bakpulver. Degen ska bli jämn och ganska kletig.
- Dela smeten i tre längder på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem litegrann.
- Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
- Låt längderna svalna lite innan du skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar.
- Sätt in dem i ugnen igen för att torka, ca 1 timme på 75 grader
2 ägg
1,5 pkt saffran
100 g sötmandel
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
- Hacka mandeln grovt.
- Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt smör och socker till en porös smet.
- Blanda ner den hackade mandeln, mjöl och bakpulver. Degen ska bli jämn och ganska kletig.
- Dela smeten i tre längder på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem litegrann.
- Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
- Låt längderna svalna lite innan du skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar.
- Sätt in dem i ugnen igen för att torka, ca 1 timme på 75 grader
Kommentarer
Trackback