Italiensk kycklingsoppa

4 portioner

1 st lök

1 st vitlöksklyfta

400 gram kycklingfilé

2 msk olivolja

2 st tärningar kycklingbuljong eller 3 msk

flaskfond

2 tsk lagerblad

100 gram risoni

eller 150 g annan kort pasta

0,5 st citron

150 gram frysta ärtor

1 st näve ruccola

parmesan att riva

Salt och peppar

Tillagning:

1. Skala och hacka löken och vitlöken.
2. Skär kycklingfilén i 2 cm skivor. Salta och peppra.
3. Fräs löken, vitlöken och kycklingen i olivoljan i en stor kastrull eller gryta. Fräs på medelvärme tills kycklingen fått lite stekyta.
4. Häll i 1 l vatten, buljongtärningarna/fonden, lagerbladen, rosmarinen, pastan. Rör om och sjud tills pastan är klar.
5. Tvätta och skiva citronen. Lägg i soppan. 6. Häll ärtorna och rucolan i soppan. Rör om och smaka av med salt och peppar.
7. Riv över parmesan och servera genast.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback