Italiensk kycklingsoppa
4 portioner
1 st lök
1 st vitlöksklyfta
400 gram kycklingfilé
2 msk olivolja
2 st tärningar kycklingbuljong eller 3 msk
flaskfond
2 tsk lagerblad
100 gram risoni
eller 150 g annan kort pasta
0,5 st citron
150 gram frysta ärtor
1 st näve ruccola
parmesan att riva
Salt och peppar
Tillagning:
1. Skala och hacka löken och vitlöken.
2. Skär kycklingfilén i 2 cm skivor. Salta och peppra.
3. Fräs löken, vitlöken och kycklingen i olivoljan i en stor kastrull eller gryta. Fräs på medelvärme tills kycklingen fått lite stekyta.
4. Häll i 1 l vatten, buljongtärningarna/fonden, lagerbladen, rosmarinen, pastan. Rör om och sjud tills pastan är klar.
5. Tvätta och skiva citronen. Lägg i soppan. 6. Häll ärtorna och rucolan i soppan. Rör om och smaka av med salt och peppar.
7. Riv över parmesan och servera genast.